Olimpiyatlarda en genç sporcu 13 yaşında

Pekin'de yüzmede yarışacak Kamerunlu Mouafo, olimpiyatlara katılan en genç bayan sporcu durumunda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - 29'uncu Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılan en genç bayan sporcu 13, en genç erkek sporcu 14 yaşında. Pekin'de yüzmede 50 metre serbest kategorisinde yarışacak Kamerunlu Antoinette Joyce Guedia Mouafo, olimpiyatlara katılan en genç bayan sporcu durumunda. Antoinette Joyce Guedia Mouafo, 21 Ekim 1995 doğumlu. Olimpiyatlara katılan en genç erkek sporcu da Şeysel Adalarını temsil edecek olan Dwayne Benjamin Didon. Yüzmede 50 metre serbest kategorisinde yarışacak Didon, 11 Eylül 1994 doğumlu. 

En yaşlı 67 yaşında

Pekin-2008'de yarışacak en yaşlı sporcular ise Japon. Pekin'deki en yaşlı erkek sporcu, binicilikte dresaj (at terbiyesi) müsabakalarına katılacak 67 yaşındaki Hiroşi Hoketsu. En yaşlı bayan sporcu, yine binicilikte dresaj (at terbiyesi) kategorisinde yarışacak olan 58 yaşındaki Mieko Yagi. 

Açılışı, Çin'de 842 milyon kişi televizyondan izledi

Öte yandan, Yaz Olimpiyat Oyunları'nın dün başkent Pekin'de düzenlenen açılış törenini, Çin'de 842 milyon kişi televizyondan izledi. 

CSM Media Research/TNS Sport şirketine göre, 1,3 milyar nüfuslu Çin'de, açılış törenini 842 milyon kişinin izlemesiyle rekor kırıldı. 

İzleyici sayısının, Çinli eski cimnastikçi Li Ning'in olimpiyat ateşini yakması sırasında en üst düzeye ulaştığı belirtildi. CSM Media Research/TNS Sport'un açıklamasında, televizyon izleyicilerinin yüzde 43,6'sının, töreni en az 2 saat süreyle izledikleri kaydedildi. 

"Hava sporcuları etkilemeyecek"

Bu arada, Çinli yetkililer, Pekin'deki hava kirliliğinin, 29'uncu Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılan atletler için sorun oluşturmadığını yineledi. 

Pekin-2008 Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Wei, basına yaptığı açıklamada, "Havanın sporcuları etkilemeyeceğinden eminiz" dedi. 

Wang, uzmanların da havanın durumu konusunda tatmin olduklarını bildirdi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Sözcüsü Giselle Davies, 3 günlük tahminlere göre, havanın standartlara uygun olduğunu belirterek, sporcuların maske takmasının gereksiz olduğunu kaydetti.