OPEC, 2017'de istikrar bekliyor

OPEC Genel Sekreteri, 2017'de petrol piyasalarında istikrar olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Petrol ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, dün yaptığı bir açıklamada petrol piyasalarında bu yıl istikrar tahminini ifade ederken, yüksek fiyat yanlısı Venezuela, ham petrol sepetinin önümüzdeki aylarda 70 dolara yükseleceği umudunu belirtti.

Barkindo, petrol üretiminin sınırlandırılması görüşmelerinde "teşvik edici" rol oynadığı için övdüğü Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmek için son iki ayda ikinci kez bu ülkenin başkenti Caracas'a gitti.

Maduro ile dün yaptıkları ortak basın toplantısında konuşan Barkindo, "Başkan (Maduro) ile beraber OPEC'e üye olan ve olmayan üreticilerin aldığı kararın tam ve zamanında uygulanması konusunda iyimser olmaya devam ediyoruz; 2017 yılında ekonomilerimizin durumu çok daha iyi olacak" dedi.

Barkindo, "Ve geçtiğimiz üç yıl boyunca erişmediğimiz istikrarı üreticiler, tüketiciler ve küresel ekonominin çıkarına kalıcı bir şekilde yeniden sağlayacağız" dedi.

Venezuela yetkilileri geçen iki yıl boyunca dünyanın farklı bölgelerine göndererek üretim kesintileri için lobi yaptıran Maduro da, anlaşmanın Venezula'nın ham petrol sepetinin bu yılın ilk yarısında 60 dolara, ikinci yarıda da 70 dolara çıkmasına yardımcı olacağını umduğunu söyledi.