OPEC, petrol talebi tahminini revize etti

2012 yılı için petrol talebi tahminini günlük ortalama 88,76 milyon varile düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2012 yılı için petrol talebi tahminini günlük ortalama 88,76 milyon varile düşürdü.

OPEC'in Şubat 2012 aylık petrol piyasası raporuna göre, örgüt, ABD ve Avro Bölgesi'nde süregelen ekonomik zorluklarla petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle bu yıla ilişkin petrol talebi tahminini günlük ortalama 88,90 milyon varilden 88,76 milyon varile çekti.

OPEC'in bu yıl için beklediği küresel petrol talebi tahmini günlük ortalama 87,82 milyon varile ulaşan 2011 yılına göre günlük ortalama 0,94 milyon varil daha yüksek düzeyde bulunuyor.

OPEC'in petrol sepeti, Ocak ayında ortalama 111,76 dolara yükselerek, 2011 yılı Nisan ayından bu yana en yüksek aylık ortalamaya ulaştı.

OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepette, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvator), İran Heavy (İran), Basra Light (Irak), Kuveyt Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Katar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Merey (Venezuela) petrolleri bulunuyor.

Emtia piyasasında Kuzey Amerika'da Batı Teksas tipi ham petrol ile Avrupa'da Londra Brent tipi ham petrol referans olarak kullanılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir