Orta Afrika'daki çatışmalarda 400 ölü

Bangui'de son 3 günde 394 kişi öldürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çıkan çatışmalarda yaklaşık 400 kişinin öldüğünü duyurdu. 

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransız televizyon kanalı France 3'e yaptığı açıklamada, başkent Bangui'de son 3 günde çıkan çatışmalarda 394 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

Fabius, Bangui'de güvenliğin tam olarak sağlanamadığını ancak kentte büyük ölçüde sukunetin hakim olduğunu belirtti. 

Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki asker sayısını 1600'e çıkaracağını duyurmuş, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Michel Djotodia'nın artık görevde kalmasının mümkün olmadığını dile getirmişti. 

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, BMGK, Fransa ve Afrika Birliği'nin, ülkedeki sivillerin korunması ve güvenliğin sağlanması için ortak önlemler almasını kabul etmişti. 

Fransa tarafından Konsey'e sunulan ve oybirliğiyle kabul edilen kararda, Afrika Birliği misyonu MISCA'daki asker sayısının 3500'e çıkarılması ve Fransa'nın geçici bir süreyle MISCA'ya askeri destek vermesine onay verilmişti. Fransa cuma günü, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde askeri operasyona resmen başladıklarını duyurmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir