Ortadoğu'da "corona virüsü"

Umman'da "corona virüsü"ne yakalanan bir kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MASKAT - Umman Sağlık Bakanlığı, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan "corona virüsü"ne yakalanan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Resmi Haber Ajansı ONA, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına dayandırdığı haberinde, daha önce corona virüsüne yakalandığı açıklanan 68 yaşındaki Ummanlı'nın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Virüs sebebiyle hayatını kaybeden kişinin, şeker, tansiyon ve kalp yetmezliği başta olmak üzere bir takım kronik sağlık sorunlarının da olduğu belirtildi. 

Umman Sağlık Bakanlığı, ülkedeki ilk corona virüsü vakasını 30 Ekim'de kamuoyuyla paylaşmış, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği kriterler çervesinde önlem almak için çaba sarfettiklerini açıklamıştı. 

Eylül 2012'den bu yana Suudi Arabistan 127, Katar'da 8, Birleşik Arap Emirlikleri'nda 6, Tunus'ta 3, Ürdün'de 2 ve Umman'da 1 kişide görülen hastalığa dünya gelinde 157 kişinin yakalandığı belirtilmişti. 

Corona virüsü, Ortadoğu ülkelerinin yanısıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de görüldü. Hastalık nedeniyle 53'ü Suudi Arabistan'da olmak üzere şu ana kadar dünya genelinde 63 kişi hayatını kaybetti. 

Şiddetli akciğer iltihabı olarak bilinen corona virüsü, bağışıklık ve solunum sistemini çökertiyor. Bulaşma ve kaynağı hakkında yeterli bilgiye rastlanmayan virüse karşı henüz hiçbir koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisinin bulunmadığı belirtiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir