Özbekistan'da otoban ihalesini ilk kez yabancılar aldı

Posco Engineering & Construction ve CRBC şirketleri 173.5 milyon dolarlık otoban inşaatı ihalesini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAŞKENT - Özbekistan hükümeti, otoban inşaatı ihalesini ilk defa yabancı şirketlere verdi.

Özbekistan Otoyol Fonundan yapılan açıklamada, ilk defa bir yabancı işletmenin ülkedeki otoyolların inşaatı ihalesini aldığı belirtildi.

İhale çerçevesinde Güney Kore'nin Posco Engineering & Construction ve Çin'in China Road & Bridge Corporation (CRBC) şirketlerinin, A-380 otoyolu olarak adlandırılan Guzar-Buhara-Nukus-Beynau otobanı inşaatını gerçekleştireceği bildirildi.

Güney Kore şirketinin, otobanın 91 kilometrelik, Çin şirketinin de 41 kilometrelik kısmının inşaatını üstleneceği belirtilen açıklamada, projenin toplam tutarının 173,5 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Açıklamada, A-380 otoyolu inşaatıyla ilgili, taraflar arası anlaşmaların imzalandığı ve bu yılın ikinci yarısında yol yapımına başlanılacağı belirtildi. Otoyol inşaatının 2012 yılında tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Söz konusu A-380 otoyolu inşaatı projesi Asya Kalkınma Bankası'nın 75,7 milyon dolarlık kredisinin yanı sıra Özbekistan hükümeti tarafından finanse edilecek.

Toplam 146,4 bin kilometre otoyoluna sahip olan ve tüm Orta Asya ülkelerinin yanı sıra Afganistan ile de otoyolu bağlantısı bulunan Özbekistan, ülke üzerinden geçen 20'den fazla uluslararası öneme sahip otoyoluyla bölgedeki en önemli transit ülke konumunda.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir