Pakistan-Hindistan sınırına İsrail modeli

Hindistan'ın, Pakistan'dan kaçak girişleri önlemek için sınır hattına İsrail modeli yüksek güvenlikli tel örgü çekmeyi planladığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hindistan medyasında yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Yeni Delhi yönetimi, Pakistan sınırı boyunca yüksek güvenlikli tel örgü çekme konusunu görüştü. İsrail ile yakın savunma işbirliği bulunan Hindistan’ın, söz konusu yeni sınır düzenlemesi için İsrail modelini öngördüğü ifade edildi.

Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh’in 2014’te İsrail-Gazze sınırında yaptığı incelemelerden etkilendiği ve bunu kaçak geçişleri önlemek amacıyla Pakistan sınırında uygulamak istediği ifade edildi. İsrail sınır güvenlik ekipmanlarını inceleyen Singh’in İsrail ordusundan da konuya ilişkin bilgi aldığı kaydedildi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da Hindistan ile sınır güvenlik teknolojisini paylaşma konusunda istekli olduğu öne sürüldü.

İsrail, sınırlarında yüksek kaliteli ve uzun görüş kapasitesine sahip gündüz kameraları, termal görüşlü gece kameraları ve radarları, tel örgülerde temasa duyarlı sensörler ve yeraltı tünel kazma uyarı sistemleri kullanıyor.