Panzerler ezdi geçti

Dünya Kupası çeyrek final maçında Almanya, Arjantin'i 4-0 yenerek yarı finale yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CAPE TOWN - Dünya Kupası çeyrek finalinde Almanya, Arjantin'i 4-0 yenerek yarı finale yükseldi. Almanya'nın gollerini Müller, Klose (2) ve Friedrich attı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Almanya, 3. dakikada Schweinsteiger'in soldan ortasında topa kafasıyla dokunan Müller'in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün şaşkınlığını bir süre üzerinden atamayan Arjantin, 10. dakikada oyunda dengeyi sağladı.

24. dakikada Almanya 2. golüne çok yaklaştı. Sağdan ceza sahasına giren Müller'in verdiği pasta uygun durumda bulunan Klose, topu üstten auta gönderdi ve takımını mutlak bir golden etti.

Arjantin, ilk şutunu 29. dakikada attı. Ceza sahasından kaleyi yoklayan Heinze'nin vuruşunda top üstten farklı şekilde dışarı çıktı.

31. dakika Arjantin'in kazandığı serbest vuruşta Messi topu üstten auta gönderdi. Arjantin, kaleyi bulan ilk şutunu 33. dakikada attı. Ceza sahasına giren Di Maria'nın vuruşunda kaleci Neuer topu rahatlıkla kontrol etti.

Arjantin ilk yarıda en önemli gol pozisyonunu 35. dakikada yakaladı. Bu dakikada sağdan ceza sahasına giren Higuain'in köşeye giden vuruşunda, topu kaleci Neuer kurtardı. Aynı dakikada Almanya'da sarı kart gören Müller, yarı final maçında cezalı duruma düştü.

İlk yarının sonlarında tekrar oyunun denetimini eline alan Almanya'da 39. dakikada Podolski'nin, 41. dakikada Mesut Özil'in ceza sahası dışından attığı şutlarda, top üstten dışarı çıktı.

Almanya 44. dakikada da 2. golüne yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Müller'in vuruşunda top savunmaya çarparak kornere gitti. Arjantin, 45. dakikada Messi ile bir kez daha ceza sahası dışından kaleyi yokladı, ancak top üstten auta çıktı ve ilk yarı 1-0 Almanya'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıda topa daha çok sahip olan takım Arjantin olsa da, Almanya'nın daha etkili ataklar yaptığı görüldü.

Almanya, ikinci yarıda 3 gol daha attı

İki takım da ikinci yarıya aynı kadrolarla çıktı.

48. dakikada Di Maria'nın ceza sahasında attığı sert şutta top az farkla yandan auta gitti. Beraberlik için Almanya kalesine yüklenen Arjantin, genellikle ceza sahasının dışından attığı şutlarla gol bulmaya çalıştı.

54. dakikada Tevez'in şutunda top savunmaya çarparak kornere çıkarken, aynı futbolcunun 62. dakikadaki vuruşunda top kalecide kaldı. 63. dakikada Higuain'in, 65. dakikada Di Maria'nın şutlarında da Almanya kalecisi Neuer, zorlanmadan topa sahip oldu.

Bu dakikalarda etkili kontrataklar yakalayan Almanya 68. dakikada aradaki farkı 2'ye çıkartan golü buldu. Müller ile Podolski'nin paslaşmasının ardından Podolski'nin pasında topu zorlanmadan boş kaleye gönderen Klose'nin golüyle durum 2-0 oldu.

Bu golden sonra oyundan düşen Arjantin, rakibine daha fazla gol fırsatı vermeye başladı. 74. dakikada Schweinsteiger'in ceza sahasına yaptığı ortada topu önünde bulan Friedrich, durumu 3-0'a getiren golü attı.

Arjantin, fark 3'e çıktıktan sonra Agüero'nun da oyuna girmesiyle 4 forvetle rakibinin üzerine gitti, ancak önemli gol pozisyonu bile yakalayamadı.

Almanya'nın 89. dakikada yakaladığı kontratakta Klose, takımının 4. kendisinin 2. golünü attı. Klose, Mesut Özil'in soldan ortaladığı topu şık bir vuruşla filelere gönderdi ve skor 4-0 oldu.

Arjantin, 90+1. dakikada Messi ile bir gol pozisyonu daha buldu, ancak Messi'nin vuruşunda top kaleci Neuer'de kaldı.

Maç 4-0 Almanya'nın galibiyetiyle sona erdi ve Almanya adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Almanya yarı finalde, bugün saat 21.30'da oynanacak İspanya-Paraguay maçının galibiyle karşılaşacak.

Almanya-Arjantin maçını, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, ünlü sinema yıldızları Leonardo DiCaprio ve Charlize Theron ile UEFA Başkanı Michel Platini gibi isimler de izledi.

Stat: Green Point

Hakemler: Ravşan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bahadır Koçkarov (Kırgızistan)

Arjantin: Sergio Romero, Nicolas Otamendi (Dk. 70 Javier Pastore), Martin Demichelis, Nicolas Burdisso, Gabriel Heinze, Javier Mascherano, Maxi Rodriguez, Angel Di Maria (Dk. 75 Sergio Agüero), Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain

Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng (Dk. 72 Marcell Jansen), Thomas Müller (Dk. 84 Piotr Trochowski), Sami Khedira (Dk. 78 Toni Kroos), Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Mesut Özil, Miroslav Klose

Goller: Dk. 3 Müller, Dk. 68 ve 89 Klose, Dk. 74 Friedrich (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 11 Otamendi, Dk. 80 Mascherano (Arjantin), Dk. 35 Müller (Almanya)

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir