Paris saldırganı yakalandı

Paris'te bir kişi aracını askerlerin üzerine sürdü. Olayda 3'ü ağır 6 asker yaralandı. Olayın ardından kaçan saldırgan ülkenin kuzeyindeki Calais istikametine giderken A16 otoyolunda yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeybatısında bulunan Levallois-Perret banliyösünde bir kişi aracını devriye gezen askerlerin üzerine sürdü. Olayda 3'ü ağır 6 asker yaralandı.

Bölgedeki istihbarat ve belediye binaları yakınında yaşanan olay sonrası kaçan saldırganın aracı Paris'ten ülkenin kuzeyindeki Calais istikametine giderken A16 otoyolunda durduruldu.

Yaralanarak etkisiz hale getirilen şüpheli gözaltına alındı.

Savcılığın olaya ilişkin soruşturmasının sürdüğü ülkede çok sayıda siyasi, saldırıyı DEAŞ'ın gerçekleştirdiğini düşünüyor.

"Kasıtlı olduğuna şüphe yok"

Konuya ilişkin açıklama yapan Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, saldırının, olay yerinde daha önce park edilmiş bir aracın devriye görevine çıkmaya hazırlanan askerlerin üzerine sürülmesiyle gerçekleştiği bilgisini paylaştı.

İçişleri Bakanı Gerard Collomb da saldırı haberini Elysee Sarayı'nda devam eden Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında aldıklarını belirtti.

Levallois-Perret banliyösü belediye başkanı Patrick Balkany ise, "Yaşananların kasıtlı bir eylem olduğuna şüphe yok" dedi.

Fransa'da 2015 yılında meydana gelen Paris saldırılarının ardından ilan edilen OHAL gereği yaklaşık 10 bin asker kamu binaları ve turistik merkezlerin bulunduğu önemli bölgelerde devriye gezmeye başlamıştı.