Pentagon'da üçlü görüşme

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'le bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü George Little, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüşmesinde, ABD'nin NATO müttefiki olarak Türkiye'ye yönelik taahhüdünü ve Türkiye'nin güvenlik çıkarlarına yönelik güçlü desteğini yinelediğini bildirdi.

Sözcü George Little, yaptığı açıklamada Hagel'in, Davutoğlu, Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştüğünü belirtti.

Görüşmede bakanların askeri alandaki ortaklığa dair fırsatlar da dahil olmak üzere Türkiye ile ABD arasındaki savunma ilişkilerini ele aldıklarını belirten Little, Hagel'in NATO müttefiki olarak ABD'nin Türkiye'ye yönelik taahhüdünü tekrar vurguladığını ve Türkiye'de konuşlandırılan patriot füzeleri dahil Türkiye'nin güvenlik çıkarlarına yönelik güçlü desteklerini yinelediğini kaydetti.

Sözcü Little, bakanların ayrıca, Suriye'deki karmaşık tehditlere yönelik iki ülkenin ortak kaygıları başta olmak üzere ABD ve Türkiye'yi ilgilendiren ortak bölgesel güvenlik konularını konuştuklarını ifade etti.

George Little, bakanların, Suriye halkının evrensel haklarını garanti altına alan kapsayıcı değişimi desteklemek için müttefik ve partnerlerle çalışmaya yönelik çabaları teyit ettiğini vurguladı.