Peru maliye bakanı istifa etti

Peru Maliye Bakanı Thorne, bir havaalanı projesi bütçesi için Sayıştay denetçisine telkinde bulunduğu iddiası üzerine Kongre'nin hakkında verdiği güvensizlik oyunun ardından istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Peru'da Maliye Bakanı Alfredo Thorne, tartışmalı bir havaalanı projesi için yapılan bütçe revizyonunun onaylanması için Sayıştay denetçisine telkinde bulunduğuna dair iddialar sonrası görevinden istifa etti.

Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski'nin kabinesinde maliye bakanlığı görevini yürüten Thorne, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kongrenin hakkında verdiği güvensizlik oyunun ardından görevini bıraktığını ve istifa mektubunu imzaladığını belirtti.

Thorne, iddialara ilişkin basına sızan ses kaydının ardından Kongrenin kınama kararı almasını önlemek üzere güvenoyu talep etmiş ve 88 aleyhte oya karşı 11 lehte oyla güvenoyu alamamıştı.

Basına sızan kayıtta, Thorne'un 520 milyon dolarlık projenin bütçesinde yapılan revizyonların onaylanması karşılığında Sayıştay'a daha fazla bütçe ayırmayı vadettiği ortaya çıkmıştı.

Dünya Bankası ve JP Morgan Chase'de çalışmış eski bir Wall Street bankacısı olan Thorne, ülkede ekonomik canlama arayışındaki Devlet Başkanı Kuczynski'nin kabinesine aldığı uluslararası tecrübeye sahip teknokrat bakanlardan biriydi.