Peşmerge Sincar kaymakamlık binasını ele geçirdi

Sincar'da IŞİD'e karşı geniş çaplı operasyon başlatan Peşmerge güçleri ilçe kaymakamlık binasını ele geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Peşmergenin Sincar'ı IŞİD'ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyon kapsamında kaymakamlık binasını ele geçirdiği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge gücünün, Musul'un Sincar (Şengal) ilçesini terör örgütü IŞİD'ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyon devam ediyor. İlçe merkezine giren Peşmergenin, kaymakamlık binasını ele geçirdiği bildirildi. 

Sincar çevresine ve Sincar Dağı'na konuşlanan Peşmerge güçleri, ilçe merkezine girdi. Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Peşmergenin Sincar'daki kaymakamlık binasına IKBY bayrağını astığı belirtildi. 

Bu arada KDP Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde sokak çatışmalarının başladığını bildirdi. Hawrami, Peşmergenin çok hızlı ilerlediğini, Sincar'ın doğusundaki çoğu köyün ele geçirildiğini ifade etti. Ağır bombardıman karşısında direnemeyen IŞİD militanlarının araçlarını geride bırakarak kaçmaya başladığını belirten Hawrami, IŞİD'in moral olarak çöktüğünü iddia etti. Hawrami, "IŞİD için stratejik öneme sahip Sincar ile Suriye'nin Rakka kenti arasındaki yolun kontrolünün Peşmergenin eline geçtiğini" kaydetti.

pesmerge.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir