Pilotların grevi sona erdi

Lufthansa ile pilotların sendikası sorunları çözmek üzere yeniden masaya oturacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lufthansa pilotlarının grevinin durdurulduğu duyuruldu. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Lufthansa ile Alman Pilotlar Sendikası 'Vereinigung Cockpit', aralarındaki anlaşmazlığı çözmek üzere tekrar müzakere masasına oturma kararı aldı.

Havayolunun, pilotların grevinin yolcular üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeye yönelik olarak uyguladığı Özel Uçuş Programı, bugün de uçuş operasyonları için geçerliliğini sürdürecek.

Lufthansa, yarından itibaren ise normal uçuş programına aşama aşama geri dönmeye başlayacak. Özel uçuş programına 'www.lufthansa.com' adresindeki internet sitesinden ulaşılıyor.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müşterilerimizden önümüzdeki birkaç gün boyunca uçuşlarının durumunu online olarak 'www.lufthansa.com' internet sitemizden kontrol etmeyi sürdürmelerini rica ediyoruz. Yayınladığımız 'Özel Sefer Tarifesi'ni sürekli olarak güncelliyoruz. Lufthansa, gerçekleştirileceği teyit edilen uçuşlar oldukça 'Özel Sefer Tarifesi'ni güncellemektedir. Mevcut planlama çerçevesinde gerçekleştirilecek bütün uçuşlar söz konusu tarifede listelenmektedir. Lufthansanın Türkiye'deki müşterileri ise uçuş rezervasyonları (rezervasyon yenilemeleri/iptaller) hakkında ''0212-354 88 88'' numaralı telefondan bilgi alabilir"

Pilotların grevi dün başlamış ve bin 800 seferin yarısı iptal edilmişti. Pilotlar sabah yaptıkları açıklamada grevlerini 8 Mart'a kadar ertelediklerini duyurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir