Piyasalar ABD'nin tarımdışı istihdam verisini bekliyor

ABD'den gelecek tarımdışı istihdam verilerinin öncesinde S&P Endeks Vadelileri yükselirken, dolar kazançlarına tutundu; Asya borsaları dalgalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisi öncesinde Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yükseldi ve dolar, yen karşısındaki kazançlarına tutundu. Asya Borsaları, CDS'lerin düşmesiyle dalgalı seyir izlerken, buğday 5 haftadır ilk kez bu haftayı ekside tamamlamaya hazırlanıyor. 

S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin rekordan gevşemesinin ardından Tokyo saatiyle 13:10'da yüzde 0.2 yükseldi. Dolar, yen karşısında büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 103.91 düzeyinden 10 haftanın zirvesine yakın kaldı. Dolar, 3. haftasını da kazançlı sonlandırmaya hazırlanıyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi çok değişmedi ve 20 Eylül'den bu yana en büyük 2 haftalık kazancına işaret ediyor. Asya'da CDS'ler bu haftanın başlarında 6 ayın en düşük düzeyine geriledi. Buğday yüzde 0.5 düştüve kauçuk bu haftaki kazançlarını azalttı. 

Fed'in  tahvil alımlarının azaltımını, ABD'nin istihdam piyasasının durumuna bağlamasıyla birlikte, yatırımcılar Kasım'dan bu yana en büyük sıçramasını yapacağı tahmin edilen tarımdışı istihdam raporuna yoğunlaştı. Avrupa Merkez Bankası dün deflasyonu önlemek için parasal genişlemeye başvurabileceğini söyledi. Uluslararası Para Fonu (IMF), hükümetin ekonomiyi desteklemek üzere politikalar açıkladığı Çin'deki yavaşlamadan ötürü geşişen piyasaların zor durumda kalabileceği uyarısında bulundu. 

İnsanların tarımdışı istihdam verisi öncesinde beklemede olduğuna dikkat çeken Equity trustees Ltd.'in yatırım genel müdürü George Boubouras, "Hisseler için yapıcı bir hafta oldu. Faizlerin yakın zamanda artacağını varsaymak doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg anketine katılan 90 ekonomistin medyan tahminine göre ABD'de tarımdışı istihdam geçtiğimiz ay muhtemelen 200,000 artarak, Kasım'daki 274,000 kişilik sıçramadan bu yana en büyük artışını kaydedecek.