PKK, İBDA-C ve DHKP-C; AB'nin 'Terör Örgütleri Listesi'nde

PKK ve uzantısı oluşumlar ile İBDA-C ve DHKP-C, Avrupa Birliği Konseyi'nin 'Terör Örgütleri Listesi'nde yer almaya devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa ülkelerinde sokak terörünü tırmandırmaya çalışan, uyuşturucu ticareti ve insan kaçakçılığı başta olmak üzere, haraç, kara para aklama, çocuk kaçırma, sahtecilik gibi organize suç eylemlerini gerçekleştiren terör örgütü PKK ve uzantısı oluşumlar ile İBDA-C ve DHKP-C'nin 'Terör Örgütleri Listesi'nde yer almaya devam etmesini kararlaştırdı.

Avrupa Birliği Konseyi'nin terörle mücadeleye ilişkin 15 Haziran 2009 tarihli AB Konseyi Ortak Tutumu ve Kararı ile terörist kişi, grup ve kurumlara ilişkin listelerin güncellendiği açıklandı.

Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde dün yayımlanan AB Konseyi Ortak Tutumu ve Kararı ile eklerindeki listelerde, "PKK (KADEK-Kongra-Gel), terör örgütünün silahlı uzantısı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) ile İBDA-C ve DHKP-C (Dev Sol, Devrimci Sol), terör örgütleri olarak yer almaya devam ediyor.

Avrupa Birliği Konseyinin, "PKK ve uzantısı oluşumların terör örgütleri listesinde yer almaya devam etmesi" yönündeki kararının, başta Almanya olmak üzere, Avrupa kamuoyundan büyük destek gördüğü kaydedildi.

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının hazırladığı "Terörizm Raporu"nda da şiddet eylemlerini sürdüren ve özellikle Almanya'da sokak terörünü tırmandırmaya çalışan PKK/Kongra-Gel'e yönelik yasağın devam edeceği ve örgütün şiddet eylemlerine taviz verilmeyeceği belirtilmişti.

Avrupa Polisi (EUROPOL) tarafından Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanlarına gönderilen bir mektupta da önümüzdeki dönemde Avrupa için en ciddi tehlikeyi uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti, yasa dışı göç, kara para aklama ve sahte para basımının oluşturduğu vurgulanarak, son dönemde sokak çatışmalarına yönelen PKK'nın en tehlikeli "mafya" yapılanması olduğuna dikkat çekilmişti.