Polonya'da anma töreni

Polonya, Rusya'nın Smolensk havaalanında düşen uçakta hayatını kaybeden 96 kişi için anma töreni düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - Polonya'da Rusya'nın Smolensk havaalanında düşen uçakta hayatını kaybeden 96 kişi bugün başkent Varşova'nın merkezindeki Saski Parkı'nda düzenlenecek merasimle son yolculuklarına uğurlanmaya hazırlanırken, uçağın düşme saati olan 08.56'da (TSİ 09.56) tüm ülkedeki kiliselerin çanları ve ülke genelinde acil siren sesleri çalındı.

Binlerce Polonyalı öğlen saatlerinde başlayacak merasim için sabahın erken saatlerinde Saski Parkı'na akın ederken, meydana uçak kazasında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı. Polonyalıların küçük çocuklarıyla birlikte merasimin yapılacağı alana geldikleri dikkat çekiyor.

Devlet Başkanı Lech Kaczysnki ve eşi Maria'nın yarın Krakow kentinde yapılacak cenaze törenine yabancı ülke liderlerinin katılıp katılamayacağı konusu hala netleşmemiş durumda.

Törene katılacak olan Polonya Devlet Başkanı Vekili Bronislaw Komorowski ve Başbakan Donald Tusk'ın yanı sıra kurbanlardan birinin kızı olan İzabella Sariusz-Skapska'nın da Saski Parkı veya Pilsudski Meydanı olarak bilinen merasim alalında konuşma yapması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir