Poroşenko AB'den ortak tedbir istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, telefonda görüştüğü AB Konseyi Başkanı Rompuy'e "savaşı durdurmak için ortak tedbirler alma" çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile telefonda görüşerek, ülkedeki gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Poroşenko, AB Konseyi Başkanı Rompuy'e, askeri araçları Ukrayna sınırını geçen Rusya'nın tekrar "insani yardım konvoyu" göndermesiyle ilgili endişelerini dile getirerek, "Avrupa'nın merkezinde süren savaşı durdurmak için ortak tedbirler alma" çağrısında bulundu.

Rompuy da Ukrayna krizi konusu ve bununla ilgili Avrupa'nın pozisyonu hakkında detaylı bir görüşme için 30 Ağustos'ta Brüksel'de Poroşenko ile bir araya gelmeye hazır olduğunu teyit etti. 

Rusya'nın, Donbas'a (Donetsk) bir kez daha "insani yardım konvoyu" göndermeyi planladığı açıklanmış, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu konuyla ilgili diplomatik notanın Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na verildiğini söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir