Prens William, Obama ile görüştü

Obama ile Prens William'ın görüşmesinde basın mensupları görüntü alırken, ikili kraliyet bebeklerini de konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü Charles William, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. 

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, resmi ziyaret çerçevesinde eşi Kate ile ABD'ye iki günlük ziyaret düzenleyen Cambridge Dükü William'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı. 

İkilinin, ülkelerinin uzun yıllara dayanan özel ilişkisini konuştuklarını belirten Earnest, Prens William'ın ayrıca Obama'yı, kendisinin girişimi olan yabanıl canlıların yasa dışı yollardan ticaretiyle mücadele konusunda bilgilendirdiğini kaydetti. Earnest, Obama'nın da bu konuda güçlü taahhüdü bulunduğunu bildirdi. 

ABD Başkan Yardımıcısı Joe Biden ile Prens William'ın görüşmelerinde de iki ülke ilişkileri ile IŞİD'in yenilgiye uğratılması gibi küresel zorlukların ele alındığını kaydedildi. 

Kraliyet bebeklerini de konuştular

Obama ile Prens William'ın Oval Ofis'teki görüşmesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmişti. Bu sırada kameraların kaydettiği görüşmede, ikilinin kraliyet bebeğini de konuştukları öğrenildi. 

Görüşmeyi görüntüleyen Amerikan medya organlarında yer alan habere göre, Prens William, Obama'ya 17 ay önce doğan Prens Gegorge ile nisan ayında doğacak ikinci bebekten bahsetti. Prens William, "George doğduğunda, olayın heyecanı ve ortamın karmaşıklığıyla, açıkçası kız mı erkek mi doğduğunu sormayı unuttuğunu" söyledi. 

Bunun yanında, Prens William gelecek yılın çok yoğun geçeceğini belirtirken, hafta sonu boğaz ağrısı nedeniyle hastaneye giden Obama, "gayet iyi" olduğunu dile getirdi. 

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate, iki günlük resmi ziyaret için dün New York'a geldi. Beyaz Saray'ı ziyaret ve Dünya Bankası'nda ''Doğal Hayat'' konulu konuşması için birkaç saatliğine Washington'a uğrayan Prens William, gün içinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la da kısa bir görüşme yaptı. 

Washington'ı ilk kez ziyaret ettiği belirtilen Prens William'ın, Obama ile görüşmesinden önce Beyaz Saray'ı gezme fırsatı bulduğu da kaydedildi. 

Öğleden sonra New York'a dönen Prens William, eşiyle Barclay Center'da Brooklyn Nets ile Cleveland Cavaliers arasında oynanacak NBA maçını izleyecek. Çift, New York ziyaretlerinde 11 Eylül saldırılarının düzenlendiği Dünya Ticaret Merkezi ile Metropolitan Müzesini de ziyaret edecek. Çift onuruna, geliri St. Andrews Üniversitesi'ne bağışlanmak üzere resepsiyon da verilecek. Resepsiyona eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve kızı Chelsea ile Tom Hanks gibi ünlü isimlerin katılacağı bildirildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir