'Putin, devlet başkanlığından ayrılmayı düşündü' iddiası

Rusya Devlet Başkanı Putin'in devlet başkanlığı seçimleri için adaylığını açıklamamasının Kremlin'de siyasi belirsizliğe yol açtığı iddiası, İngiliz Independent gazetesi tarafından gündeme getirildi. İddiaya göre Putin, geçen yıl devlet başkanlığı görevinden ayrılmayı düşündü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek yıl yapılacak seçimler için adaylığını açıklamamasının, yönetimde belirsizliğe ve gerilime yol açtığı iddia edildi. 

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, yorgun hissettiği için gelecek sene mart ayında yapılacak seçimlerdeki kampanya süreciyle ilgilenmek istemiyor. 

Independent'a konuşan üç kaynak da, Putin'in geçen yıl görevden ayrılmayı düşündüğünü ve yönetime göreve devam etmemesi halinde olası senaryolar üzerinde çalışma talimatı verdiğini söyledi. 

Putin, geçen ay yaptığı açıklamada, gelecek yılki devlet başkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda karar vermediğini belirtmişti.

2000-2008 yılları arasında devlet başkanlığı görevi yapan Putin, daha sonra görevi Dimitriy Medvedev'e devretmiş ve başbakanlık görevini üstlenmişti. 2012'de yeniden devlet başkanlığı koltuğuna oturan Putin'in, aday olması halinde yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.