Putin sınırdaki birliklerini çekmedi

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin geri çekilmesine yönelik emri sonrasında Rus askeri güçlerinin çekildiğine dair bir işaret görmediklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin geri çekilmesine yönelik emri sonrasında Rus askeri güçlerinin çekildiğine dair bir işaret görmediklerini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, günlük basın brifinginde, Putin’in Ukrayna sınırındaki Rus askeri birliklerine geri çekilme emri soruldu. Carney, "Devlet Başkanı Putin’in, Ukrayna sınırında tatbikat için konuşlanmış Rus birliklerinin bazılarının daimi görev yerlerine dönmelerine ilişkin haberleri gördük. Oradaki tansiyonun düşürülmesi için Rus ordusuna yönelik çağrımızda net olduk. Bu yüzden böyle bir geri çekilme memnuniyetle karşılanır. Gelinen noktada, biz herhangi bir hareketliliğin olduğuna dair işaret görmüyoruz" dedi.

Rus birliklerinin gerçekten geri çekilmeleri söz konusu olsaydı bunu bilebileceklerini ve teyit edebileceklerini vurgulayan Carney, "Ancak henüz herhangi bir işaret görmedik, durum bu" diye konuştu.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Rus ordusunun bahar tatbikatlarının sona ermesi nedeniyle Ukrayna sınırına yakın bölgede bulunan birliklere, daimi görev yerlerine dönme emri verdiği kaydedilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir