Putin ve Netanyahu Rusya'da görüştü

Rusya ve İsrail, Suriye krizinin çözülmesi için temaslarını sürdürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SOÇİ - Rusya ve İsrail, Suriye krizinin barışçıl yollarla çözülmesi için görüşmelerini devam ettirecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'nın Soçi kentinde, Suriye krizini görüştü.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Putin, Suriye'deki durumun endişe verici olduğunu vurgulayarak, bölgede güvenliğin sağlanması için şahsi ve özel birimler vasıtasıyla temasların sürdürülmesi konusunda Netanyahu ile anlaştıklarını bildirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ile "Suriye'deki çatışmaların devam etmesinin, hem Suriye hem de bölge için ölümcül sonuçlara neden olacağı" konusunda hemfikir olduklarını kaydeden Putin, Suriye krizinde, olumsuz senaryonun önüne geçmek için çatışmaların durdurulması ve problemin politik yolla çözülmesi yoluna gidilmesi gerektiğinin altını çizdi. Putin, taraflardan bu dönemde durumu daha da kötüleştirecek hareketlerden kaçınmasını istedi.

Bölgedeki ülkelerle barış içerisinde yaşamayı istediklerini ifade eden Netanyahu ise, İsrail hükümetinin vazifesinin "kendi vatandaşlarını korumak" olduğunu kaydederek, Rusya Devlet Başkanıyla bölgedeki sorunun çözülmesine ilişkin detaylı şekilde görüştüklerini söyledi.

Suriye krizinin çözümü için görüşmede hangi konulara değinildiği hakkında bilgi verilmedi.