Putin ve Obama görüşecek

Putin ve Obama New York'ta görüşecek. Beyaz Saray, görüşmede Obama'nın ana gündem maddesinin Ukrayna olacağını' söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda görüşecekleri bildirildi. 

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gidecek Putin'in, Obama ile görüşeceğini söyledi. 

Peskov, görüşmenin, Putin'in 28 Eylül'de Genel Kurul'a seslenmesinin ardından gerçekleştirileceğini ve yaklaşık 1 saat sürmesinin planlandığını ifade etti.

Beyaz Saray ise görüşmenin Kremlin tarafından talep edildiğini ve gündemin en acil konusunun Suriye olmadığını, Obama'nın gündemindeki en önemli konunun Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler olduğunu söyledi.

Beyaz Saray yetkilisi, “Ukrayna ve Suriye’deki durumlar göz önüne alındığında, Başkan Obama aramızdaki derin görüş ayrılıklarına rağmen Moskova ile üst düzey görüşme gerçekleştirmemenin sorumsuz bir davranış olacağını düşünüyor” dedi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise görüşmenin her iki tarafın isteğiyle planlandığını ve gündemde Suriye olacağını söyledi. Görüşmenin bir saat süreceğini belirten Peskov, eğer vakit kalırsa Ukrayna konusunun da gündeme geleceğini ifade etti.

Putin ve Obama en son Haziran 2013’te G8 zirvesinde Kuzey İrlanda’da ikili görüşmüştü.

AA, Reuters