"AKP tarihin en büyük golünü attı"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAMBURG - Yeşiller Partisi Federal Milletvekili ve partinin göç ve uyum sözcüsü, hukukçu Memet Kılıç, yurtdışı seçmenlerin Türkiye’de seçimlere ilişkin oy kullanmasını kolaylaştırmaya yönelik kabul edilen yasa tasarısını sert bir dille eleştirerek, "AKP, tarihinin en büyük golünü attı" dedi.

Kılıç, yaptığı açıklamada ‘yurtdışı seçmen listelerinin yurtdışı seçmen kütüğü esas alınarak Yüksek Seçim Kurulunca oluşturulacak elektronik ortamda ilan edilmesiyle’ Almanya’da gizli çifte vatandaş olanların hepsinin deşifre edilmek istendiğini ileri sürdü.

Kılıç, "Bu tehlikeyi YSK biliyordu, bu konuda hükümeti uyardı, başka çözüm önerisi getirdi. YSK’nın önerisinin kabul edilmediği kanaatindeyim. Buna rağmen AKP hükümeti Almanya’da çifte vatandaş olanları deşifre etmek için harekete geçti. Yurtdışı seçmen listelerinin elektronik ortamla ilan edilmesiyle Alman makamları vatandaşların çifte vatandaş olduklarını görecek ve Alman vatandaşlığını ellerinden almak için harekete geçecek. Hatta vatandaşlarımız, oturma izinlerinin dahi bu şekilde iptal edilme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılacak" şeklinde konuştu.

Çifte vatandaş olanların kayıtlarının gizli tutulması konusunda bugüne kadar hükümetlerin dirençli olduklarını ancak AKP hükümetinin bu konuda Almanya ile ‘savaşmak’ yerine ‘barışma’ istikametine girmeye çalıştığına işaret eden Kılıç, getirilen bu yasal düzenleme ile AKP’nin vatandaşların sahip oldukları hakları heba etmeye çalıştığını söyledi. Kılıç ayrıca, yurtdışında yaşayan vatandaşlara pembe kartın verdiği emeklilik hakkını AKP hükümetinin ‘mavi kart’ uygulaması ile geri aldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AKP’li yetkililer, Almanya’ya geldikleri bütün toplantılarda mavi kart uygulaması ile vatandaşlara emeklilik hakkının getirileceğini beyan etmektedirler. Biz AKP’nin bunu beceremeyeceğini zaten biliyorduk çünkü mavi kart uygulamasıyla emeklilik hakkı vatandaşın elinden alındı. Bu düzenleme ile de AKP gurbetçiye gol atmış ve verdiği vaatleri yerine getirmemiştir."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir