"Avrupa'yı havaya uçurmaya karar verirse..."

AB'den umduğunu bulamayan Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, "Almanya Avrupa'yı havaya uçurmaya karar verirse biz de B planına geçeriz. " dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesi ile euro bölgesi arasında yeni bir borç anlaşması yapılmazsa, her zaman başka yerlerden yardım isteyebileceklerini söyledi.

"Başka bir finans kaynağı buluruz"
              
Kammenos, "Biz bir anlaşma istiyoruz. Umarım olur ama eğer anlaşma olmazsa ve Almanya katı davranıp Avrupa'yı havaya uçurmaya karar verirse o zaman bizim de B planına geçme mecburiyetimiz var. B planı, başka bir kaynaktan finansman bulmamız demek" dedi.

Yunanistan'ın can simidi olacak ülkeler
              
Yunan televizyonunun gece yayınında konuşan Kammenos, "Bu (kaynak) en iyi ihtimalle ABD olabilir, Rusya olabilir, Çin veya başka ülkeler olabilir."
              
Kammenos, radikal solcu Başbakan Aleksis Çipras'ın kurduğu koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan milliyetçi Bağımsız Yunanlılar partisinin lideri.
              
Çipras, hükümeti euro bölgesi ile 2010 yılından bu yana Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'nun şart koştuğu tasarruf programının büyük bölümünden kurtulmasına imkan verecek yeni bir anlaşma yapmak istiyor. Ancak AB liderleri bu isteğe şimdiye kadar olumlu bakmadılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir