"Düdüklü tencere" yalanı tutuklattı

ABD'de, bagajında bulunan düdüklü tencereye ilişkin sorgulamada yalan söylediği ileri sürülen Suudi Arabistanlı, tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DETROIT - ABD'nin Detroit Havaalanı'ndaki kontrolde, bagajında bulunan düdüklü tencere konusundaki sorgulamada yalan söylediği ileri sürülen Suudi Arabistanlı, tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan Hüseyin el-Kavavahir'in bir sayfası kayıp pasaport kullanmak ve Gümrük ve Sınır Koruma Birimi yetkililerine yalan söylemekle suçlandığı belirtildi.
     Hazırlanan suç duyurusunda, cumartesi günü Amsterdam üzerinden Suudi Arabistan'dan Detroit Metropolitan Havaalanı'na gelen Kavavahir'in, yetkililere, Ohio'da üniversitede öğrenim gören yeğenini ziyaret ettiğini söylediği kaydedildi.
     Suç duyurusunda ayrıca, El-Kavavahir'in başlangıçta "ABD'de satılmadığı için düdüklü tencere getirdiğini" daha sonra ise "yeğeninin ucuz bir tencere aldığını ancak ilk kullanımda kırıldığını" söylediği ifade edildi.
     Kavavahir'in, mahkemede sessiz kalma hakkını kullandığı ve duruşmanın ertelendiği bildirildi.
     Boston'da, 15 Nisan'da, yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşında 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.
     Saldırılarda kullanılan bombaların, düdüklü tencerelere yerleştirildiği açıklanmıştı.