"Erdoğan'ın sabrı azalıyor"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Gezi olaylarına eğilmeyi sürdüren İngiliz gazetelerinden The Times, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü Ankara'ya gidişinde peş peşe yaptığı konuşmalarına dikkat çekerken Erdoğan'ın söylemindeki sertliğe vurgu yapıyor ve "Başbakan'ın sabrı azalıyor" ifadesini kullanıyor. 

The Times, BBCTürkçe tarafından yansıtılan ve büyük bir Atatürk resmini taşıyan bir bayrak ve Taksim Meydanı'nın kuşbakışı görüntüsünü aktaran bir fotoğrafa da yer verdiği haberinde "Erdoğan bu krizi yedi ay sonra yapılacak yerel seçimler için bir kampanya vasıtası haline getirmeye çalışıyor. Kendisini barışçı bir demokrat olarak tanımlayıp, protestocuları 'yağmacı, anarşist ve terörist' diye yaftalıyor" savlarını dile getiriyor. 

Eylemler polis üzerinde de yoğun baskı yaratıyor
Eylemlerin polis memurları üzerinde de yoğun bir baskı yarattığını belirten gazete, gösteriler başladığından beri altı polis memurunun intihar ettiğine işaret ederken Times, Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer'in "Polis sadece protestocuların şiddetine maruz kalmıyor. 120 saat aralıksız çalışan, bayat ekmek ve yemek yemeye zorlanan polis, bu düzenin şiddetine de maruz kalıyor" sözlerini aktarıyor.