"Kafa karışıklığı var"

ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hertling, "Suriye'den Türkiye'ye düşen mermilerin kimden geldiğine dair kafa karışıklığı var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mark Hertling, Suriye sınırından Türkiye'ye düşen top mermilerinin kimden geldiğine yönelik kafa karışıklığı bulunduğunu söyledi.

Hertling, Washington'da Johns Hopkins Üniversitesi'nde "ABD'nin Gelecekte Avrupa'daki Askeri Varlığı" konulu konferansta, Türkiye ile ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Hertling, bir toplantı sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile diyaloğundan bahsederek, Kıvrıkoğlu'nun, Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacı sayısının 140 binleri aştığını söylediğini belirtti.

Türkiye'nin barınma ve beslenme başta olmak üzere birçok konuda sığınmacılar için 100 milyonlarca dolar veya avro harcadığını ifade eden Hertling, gelecek aylarda soğuk hava nedeniyle Suriyelilere yönelik insani yardım ihtiyacının önemli düzeyde artacağına dikkati çekti.

Suriye sınırından Türkiye'ye düşen top mermilerinden de söz eden Hertling, "Bu mermilerin Suriye güçlerinden mi Türkiye'yi işin içine daha fazla dahil etmek için muhalif gruplardan mı yoksa Suriye'deki PKK'dan mı geldiği noktasında kafa karışıklığı bulunuyor" dedi.