"Kanada'nın imalat sanayii, eski ihtişamlı günlerine geri dönemeyecek"

Kanada Federal Finans Bakanı Jim Flaherty, sanayinin genel ekonomi içerisinde artık küçük bir parça olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TORONTO – Kanada Federal Finans Bakanı Jim Flaherty, sanayinin genel ekonomi içerisinde artık küçük bir parça olduğunu söyledi.

Kanada'nın en eski ve köklü derneklerinden 1874 yılında kurulan The National Club üyelerine hitap eden Bakan Flaherty, "Kanada'nın güçlü imalat sanayii, artık o eski ihtişamlı günlerine geri dönemeyecek ve önümüzdeki yıldan itibaren de genel ekonomi içerisinde küçük bir parça olacak" dedi.

Dünya genelindeki ekonomik krizin, Kanada ekonomisini derinden yaraladığını belirten Jim Flaherty, otomotiv sektörü başta olmak üzere, demir-çelik üreticileri ve yan sanayii kuruluşlarındaki işten çıkarmaların arttığına dikkati çekti. Gelişmeler karşısında "güçlü sanayii sektörü" kavramının artık gölgede ve geride kaldığını söyleyen Kanada Finans Bakanı, "20 yıl geriye baktığımızda, Almanya dışındaki tüm rakiplerimizden daha güçlü ve rekabet eder bir yapıda olduğumuzu görürüz. Ancak bugün sanayi, genel ekonomimizin sadece yüzde 14'ü büyüklüğünde" dedi.

Bakan Jim Flaherty, ilk bakışta çözüm gibi görünen popülist ve korumacı önlemlerin, soruna çare olacağına inanmadığını sözlerine ekledi.