"Petrol fiyatları hala yüksek"

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Tanaka, Çin ve Hindistan'da talebin aşınmasına ilişkin herhangi bir işaret görülmediğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BANGKOK - Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Nobuo Tanaka, son günlerde varili 120 doların altına gerileyen petrol fiyatlarının hala yüksek olduğunu bildirdi. 

Tanaka, Reuters'a yaptığı açıklamada, ABD'de ve OECD ülkelerinde petrol tüketiminin zayıfladığını, buna karşılık Çin ve Hindistan'da talebin aşınmasına ilişkin herhangi bir işaret görülmediğini söyledi. 

Nobuo Tanaka, petrol fiyatlarının rekor seviyelerden 120 doların altına gerilemesinin gerçek bir dönüm noktası olup olmadığının netlik kazanmadığını ifade etti. 

Enerji Ajansı olarak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) petrol arzını artıracağına ilişkin taahhütlerini yerine getirmesinden memnun olduklarını belirten Tanaka, bundan sonra da mevcut üretim seviyesinin korunmasını istediklerini kaydetti. 

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği Forumu'na katılarak bir konuşma yapacak Tanaka, bölgede bazı ülkelerin petrolü sübvanse etme kararını kaldırmasını da desteklediğini söyledi.