"Terörizme geçit vermeyeceğiz"

BMGK, "Hiçbir terörist eylemin Afganistan'ı barış, demokrasi ve istikrara giden yoldan geri döndüremeyeceğini" belirterek, saldırıyı kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afganistan'ın Başkenti Kabil'de Yüksek Mahkeme yakınlarında gerçekleştirilen ve Taliban'ın üstlendiği intihar saldırısını en şiddetli biçimde kınadı.

BMGK'dan yapılan basın açıklamasında Güvenlik Konseyi'nin Taliban, El Kaide ve diğer yasa dışı silahlı grupların, yerel halk, güvenlik güçleri ve uluslararası misyonlara yönelik oluşturduğu güvenlik tehdidi nedeniyle endişe duyduğu kaydedildi.

Saldırıların sorumlularının, planlayıcılarının ve destekçilerinin yargı önüne çıkarılmasının önemine değinilen açıklamada, tüm BM üyesi ülkelerden bu konuda Afganistan otoritelerine destek verme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, hiçbir terörist eylemin Afganistan'ı barış, demokrasi ve istikrara giden yoldan döndüremeyeceği belirtilerek, uluslararası toplumun Afganistan halkının yanında olduğu vurgulandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Yüksek Mahkeme çalışanlarının işten çıktığı sırada düzenlenen ve Taliban tarafından üstlenilen intihar saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmişti.