"Ülkede, üç dipli resesyon riski var"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
LONDRA - İngiltere'nin İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakanı Vince Cable, ülkesinde üç dipli resesyon riski olduğunu belirtti. Koalisyon hükümetinin küçük ortağı, Liberal Demokrat Partili bakan Cable, İngiltere'de üç dipli resesyon riski olup olmadığına ilişkin soruya, "Öngörü tartışmalarına girmek genelde istemem, ama bir risk olduğu açık" yanıtını verdi.
 
Ekonomik iyileşme sürecinin zorlu olacağını ifade eden Cable, Muhafazakar Partili Maliye Bakanı George Osborne'un geçen hafta açıkladığı bütçeyi de eleştirdi. Cable, devlet yardımlarında kesintiye gidilmesinin yanlış bir karar olduğunu dile getirerek, ülkede artan işsizlik oranına dikkati çekti.
Son 50 yılın en uzun süreli çift dipli resesyonunda olan İngiliz ekonomisindeki bütçe açığını gidermek için, koalisyon hükümeti kesinti planlarını genişletiyor.
 
İngiltere Merkez Bankası gelecek yılki ekonomik büyüme tahminini yüzde 1 olarak açıklamıştı. Ulusal İstatistik Kurumu (ONS) da, İngiltere'de işsizlik oranının bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7,8 olduğunu duyurmuştu.