"Zirveden beyaz duman"

Yunan basın-yayın organları, Euro Bölgesi zirvesinde anlaşma sağlandığını flaş haber olarak verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi ülkelerinin liderlerinin Yunanistan'ın borç krizinin çözümü amacıyla Brüksel'de bir kurtarma planında uzlaşmaya varmasını, Yunan basın-yayın organlarında geniş yankı buldu.  

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB tarihinin en uzun zirveleri arasına giren toplantının ardından Twitter mesajında Euro Bölgesi zirvesinde oybirliğiyle anlaşma sağlandığını açıklamasından sonra, Yunan gazeteleri internet sitelerini güncelleyerek haberi okuyucularına flaş haber olarak duyurdu.

Yunan gazeteleri ilerideki günlerde Yunan hükümetinin anlaşma konusunda meclise kanun teklifleri vereceğini belirterek, hükümet içindeki anlaşmaya karşı olan milletvekillerinden dolayı Başbakan Aleksis Çipras'ı zor günlerin beklediğini ifade etti. Çipras'ın Atina'ya döner dönmez kabinede değişiklik yapacağı da Yunan gazetelerinin internet sitelerinde öne çıkan haber oldu.  

"Zirveden beyaz duman"

Yunan basını, Euro Bölgesi liderlerinin 16 saat süren Yunanistan zirvesinde, Atina'ya ağır şartlar içeren üçüncü kurtarma paketini imzalaması için baskı yaptığını da ileri sürdü.  Yunan gazeteleri internet sitelerinde haberi şu başlıklarla duyurdu: To Vima: "Nihayet anlaşma sağlandı"  Kathimerini: "Anlaşmadan sonra top artık Yunan Meclisinde" Ethnos: "Euro Bölgesi zirvesinde oybirliği ile anlaşma sağlandı"  Proto Thema: "Reformlar karşılığı anlaşma sağlandı" Avgi: "Oybirliği ile Yunanistan için anlaşmaya varıldı" Eleftheros Typos: "Avrupa zirvesi maratonundan beyaz duman".