Raporu görmek istiyoruz

Jan Nahum, New York Taksi ihalesinin reddi için bir girişim yapma niyetinde olmadıklarını belirterek, "Rapor için ısrarımızı sürdüreceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, New York Taksi ihalesine ilişkin, "Bu ihaleden artık beklediğimiz bir şey yok. Bizim artık değişik bir karar alınacağı inancımız kalmadı. İhaleyi kaybettiğimizden dolayı çok üzgünüz" dedi.

Nahum, New York Taksi İhalesini kaybettiklerine dair kendilerine resmi yazı gelmediğini söyledi. "Biz, resmen ihaleyi kaybettiğimize dair bir duyuru almadık. Basından çıkan haberlerden, basın toplantılarından duymuş durumdayız" diyen Nahum, ihaleyi kaybetmelerinde "Karsan'ın, Türk otomotiv sanayisinin böyle bir konsepti, aracı oluşturmak, tasarlamak, üretime sokmak ve 10 yıl süresince üretimde tutma gereğini yerine getirmek" konusunda tecrübesiz olmasının sebep olarak öne sürüldüğünü duyduklarını vurguladı.

Nahum, ihaleyi yapan kurumun danışman firmasının hazırladığı raporda böyle bir bilgiden bahsedildiğini kaydederek, "Böyle bir bilgi kamuoyu ve Amerika'daki basınla paylaşıldığı için bu rapor artık kamuya mal olmuş bir rapor haline gelmiştir" diyen Nahum, ihaleye giren ve taraf olan kurumlardan biri olarak bu raporu görme hakkına sahip olduklarını düşündüklerini söyledi.

Raporun resmen kendilerine tebliğ edilmesini istediklerini fakat bu konuda her hangi bir pozitif yaklaşım olmadığını ve cevap almadıklarını vurgulayan Nahum, raporu görmek için ısrarlarına devam edeceklerini ve elde etmek için uğraşacaklarını belirtti.

Tecrübe eksiğimiz olduğu doğru

Bunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Nahum, "Bu raporun içinde tecrübesizlikten bahsediliyor, kaybetme sebebimiz olarak ortaya çıkartılıyor. Sebebin esasına girdiğimizde şunu söylemek, kabul etmek gerekir ki, bizim ne Ford, ne Nissan, ne de ihaleye gelmiş ancak finalist olmamış başka üreticiler gibi tecrübemiz yok" diye konuştu.

Konsept olarak Türkiye'nin sıfırdan ürettiği, konseptini ortaya çıkarttığı, tasarladığı, yaptığı kendi markasının halen olmadığını vurgulayan Nahum, şunları söyledi:

"Dolayısıyla tecrübe eksiğimiz olduğunu kabul etmemiz gerekir. Fakat ihale boyunca bu konu, çağrıldığımız, sorgulandığımız ve konu hakkında bilgi verdiğimiz ortamlarda gündeme geldi. Bu konu hakkında, tecrübemiz konusunda çok sınandık."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir