Real Madrid'ten sığınmacılara yardım

Real Madrid, İspanya'nın kabul edeceği sığınmacılara yardımda kullanılmak üzere 1 milyon euro bağışlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid, İspanya'nın kabul edeceği sığınmacılara yardım amaçlı kullanılması için 1 milyon euro bağışlayacağını duyurdu. 

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün sosyal dayanışma vaadi çerçevesinde, ölüm ve savaştan kaçmak için evlerini terk etmeye zorlanan çocuk, kadın ve erkeklere yardım etmek hedefiyle bu kararı aldık" ifadesine yer verildi. 

Açıklamada, sığınmacılara destek için farklı öncelikler üzerinde çalışıldığı, özellikle genç sığınmacıları kulübün bazı tesislerinde konuk etme ve onlara sportif malzeme verilmesi gibi projelerin de hazırlandığı vurgulandı. 

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve İspanya'ya gelecek sığınmacılara yardım için işbirliği yapmaya hazır olduklarını aktardığı belirtildi.  

Bu arada, Bayern Münih'de forma giyen İspanyol futbolcu Javi Martinez'in, Berlin'de sığınmacıları karşılayarak onlara hediyeler vermesi, Marca gazetesinde manşete çıkarıldı. "Daha fazla Javi'ler istiyoruz" başlığıyla verilen haberde, spor dünyasına sığınmacılara yardım etmesi çağrısında bulunuldu.  

İspanya'da özellikle yerel yönetimler tarafından sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi amacıyla büyük bir kampanya başlatıldı. Madrid ve Barcelona başta olmak üzere 50'ye yakın kent yönetimi, sığınmacıları kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir