Refah Sınır Kapısı yaralı Filistinliler için açılacak

Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın yaralı Filistinlilerin tedavisi için açılacağı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Filistin'in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki, yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın yarından itibaren hastalar ve yabancı pasaport taşıyanlar için açılacağını, İsrail saldırılarında yaralananların da tedavilerinin Mısır'daki hastanelerde yapılması için girişlerin devam edeceğini belirtti.
Gazze halkının yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi konusunda mümkün olan bütün kolaylıkların sağlanması için Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı'nı en kısa sürede açılacağı konusunda kendisine söz verdiğine işaret eden Şevbeki, kapının ne kadar süre açık kalacağına ilişkin ise açıklamada bulunmadı.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar 541 Filistinlinin öldüğü, 3 bin 200 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Saldırılarda bin 100 evin yıkıldığı, 18 bin 300 civarında konutun da hasar gördüğü kaydedilmişti.