Rehine Yasemin, otelden çıkarıldı

Son teröristler için operasyonlarda 9'u ölü 10 militan ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu bir otelde mahsur kalan son Türk vatandaşının otelden çıkartıldığını ve Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği Müsteşarı Ahmet Yörük ile buluştuğunu bildirdi.

Bilman'ın yaptığı açıklamada, Hindistan güvenlik makamlarının, Yasemin Erden isimli Türk vatandaşını kısa süre önce mahsur kaldığı otelden çıkarttığını açıklandı.

Bilman, Erden'in Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği Müsteşarı Ahmet Yörük ile buluştuğunu, kendisinin de telefon ederek, Erden'e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Son teröristler için operasyon

Hint ordusu, terör saldırılarının düzenlendiği Mumbai kentindeki son aşırı dinci militanı ele geçirmek için operasyon başlattı.

Bölgedeki basın mensupları, Tac Mahal oteline operasyon başlatan Hint güvenlik güçlerinin, çarşamba gününden beri eylemi sürdüren en az bir aşırı dinci militanı ele geçirmek için el bombalarıyla saldırdığını belirttiler.

Bu arada, Hint güvenlik yetkilileri, saldırılarda ölen yabancıların sayısının 8'e yükseldiğini bildirdiler. Saldırılarda 22 yabancı uyruklunun da yaralandığı belirtildi.

 

9'u ölü 10 militan ele geçirildi

Hindistan'ın Mumbai kentinde değişik noktalara saldıran militanlardan 9'unun ölü, birinin canlı ele geçirildiği bildirildi.

Maharashtra eyaletinin Başbakan Yardımcısı R.R. Patil, çatışmalarda 15 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Eyaletin Emniyet Müdürü A.N. Roy da güvenlik güçlerinin kısa bir süre önce denetimi ele geçirdikleri Tac Mahal Otelinde hasar gücü yüksek patlayıcılar bulunduğunu bildirdi.

Emniyet Müdürü Roy, otelin iki noktasında yüksek hasar verme kapasitesine sahip patlayıcı ele geçirdiklerini belirtti.