Rejim-PYD çatışması Halep'e sıçradı

PYD, Afrin'den Halep'in kuzeybatısındaki Nubul ve Zehra beldelerine topçu ateşi başlattı, Ateş sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PYD güçlerinin Halep'in Afrin ilçesinden Esed güçlerinin denetimindeki beldelere düzenlediği topçu saldırılarında çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Afrin'deki PYD güçleri, Halep'in kuzeybatısında yer alan Şiilerin yoğunlukta yaşandığı Nubul ve Zehra beldelerine topçu ateşi başlattı.

Topçu atışında çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden kaynaklar, rejim güçlerinin de PYD güçlerine topçu ateşiyle karşılık verdiğini dile getirdi.

PYD'nin topçu saldırısında yaralananların beldelerdeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. 

PYD güçleri bugün Halep'in kuzeyinde rejim güçlerinin tek çıkış koridoru Kastillo yolunu ateş gücüyle kontrol altına almıştı.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın başından bu yana rejim ve PYD arasında, Halep'in kuzeyinde, PYD kontrolündeki Şeyh Maksud'da, Haseke'de petrol alanlarında ve kontrol noktalarında birkaç kez günübirlik çatışmalar meydana gelmişti. 

Esed rejimi, bu alanları PYD'ye bırakarak güçlerini diğer bölgelere kaydırmıştı. Rejim ordusu, geçen hafta Haseke'de PYD'nin kontrolündeki mahalleleri savaş uçakları ve toplarla hedef almıştı. PYD güçleri saldırıya Haseke merkezindeki rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık vermişti.