Renault-Nissan ile Daimler ortaklığa soyundu

Renault-Nissan Başkanı Ghosn ile Daimler AG ve Mercedes-Benz Cars Başkanı Zetsche'nin kuruluşunu açıkladığı şirketle İnfiniti ve Mercedes-Benz modelleri ortak üretilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan ile Daimler AG, Meksika'da kurulacak yeni Aguascalientes fabrikasının inşaat ve işletilmesini takiple görevli yüzde 50/50 pay dağılımlı ortak bir şirket kurdu. 

Renault açıklamasına göre, Renault-Nissan Başkanı Carlos Ghosn ile Daimler AG ve Mercedes-Benz Cars Başkanı Dieter Zetsche'nin kuruluşunu açıkladığı şirketle İnfiniti ve Mercedes-Benz modelleri ortak üretilecek. Fakat her bir markanın özgün kimliği, farklı dış görünüş ve özellikleriyle muhafaza edilecek. 

Yeni üretim biriminin yıllık kapasitesi 300 bin araç olacak

Bölgede mevcut olan Nissan fabrikasının hemen yakınında yer alan yeni üretim biriminin yıllık kapasitesi 300 bin araç olacak. Üretim, İnfiniti markalı modeller için 2017'de, Mercedes-Benz markalı modeller için ise 2018 yılında başlayacak. 

Daimler ve Nissan yaklaşık 1 milyar euro tutarındaki toplam yatırım maliyetini birlikte karşılayacak. Fabrikanın 2021'de öngörülen tam kapasiteye ulaştığında 5 bin 700 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. 

Renault-Nissan İttifakı Başkanı Ghosn, "Üst gam kompakt modellerin müştereken geliştirilmesi ve Aguascalientes fabrikasında ortak üretimi Renault-Nissan İttifakı ile Daimler'in ortaklaşa gerçekleştirdikleri en önemli projelerden birini oluşturmaktadır. Avrupa'da başlayan işbirliğimiz bugün dünya çapında bir ölçeğe ulaşmıştır" ifadelerini kullandı. 

Daimler AG ve Mercedes-Benz Cars Başkanı Zetsche ise Aguascalientes'de kendilerini bir araya getiren işbirliğini bir üst kademeye çıkararak, Daimler ve Nissan'ın yetkinliklerini bir tek üretim biriminin bünyesinde birleştirerek sürdüreceklerini, işbirliklerinin başlamasından dört yıl sonra Meksika'da yeni fabrika açma kararlarının önemli bir etap oluşturduğunu kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir