RİS 2013 Toronto'da başladı

Kuzey Amerika kıtasında yaşayan Müslümanların en büyük ikinci organizasyonu olan RİS 2013, binlerce Müslümanı bir araya getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO - Müslümanların Kanada'da en büyük, Kuzey Amerika kıtasında ikinci büyük organizasyonu olan RİS (Reviving the İslamic Spirit) Convention 2013 Toronto'da başladı.

Toronto Metro Convention Center'da başlayan Reviving the İslamic Spirit Convention (İslam Ruhunu Canlandırma Toplantısı), 29 Aralık günü sona erecek. Kanada'nın yanısıra ABD'den de vakıf, dernek ve şirketler adına binlerce kişinin katıldığı toplantı, farklı kültürlerden Müslümanların, geleneklerinden örnekler sergilemesi nedeniyle renkli görüntülere de sahne oluyor.

Aralarında Moritanya'dan Andullah bin Bayyah, Yemen'den Habib Ali el-Jifri, Mısır'dan Amr Halid, Tarık Ramazan, ABD'den Huseyin Nasr, Denise Spellberg, John Esposito, Hamza Yusuf ve İngiltere'den Zahir Mahmud gibi isimlerin de bulunduğu organizasyonda, ünlü sanatçı Mesut Kurtis de konser verecek.

Metro Convention Center salonlarında, sabahtan gece saatlerine kadar aralıklarla devam edecek konferansları izlemek isteyenlere kolaylık sağlamak için, merkezin bir katı çocuk kreşi olarak düzenlendi. Konferans ziyaretçilerinin yemek ihtiyacı için de binlerce kişiye hizmet vermek üzere, her kültürden ve mutfaktan yiyeceğin satıldığı gıda bölümü düzenlendi. Ziyaretçilerin vakit namazlarını kılabilmeleri için en az 5 bin kişilik mescit yapıldı. Convention alanına kurulan pazarda ise kitaptan giyeceğe, süs eşyasından evlilik organizasyonlarına kadar her alanda stand yer alıyor. RİS 2013 Convention, Noel tatili nedeniyle okulların tatil olması yüzünden ziyaretçi akınına uğruyor.

11 Eylül'den hemen sonra başladı

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen RİS 2013 Covention hakkında AA'ya konuşan organizasyon direktörü Farhia Ahmed, ilk kez 11 Eylül olaylarının ardından bir grup Müslüman genç ile başlayan organizasyonun, geçen 12 yıl içinde büyüdüğünü söyledi. Ahmed, 'Geçen yıl 25 bin ziyaretçimiz olmuştu, bu yıl da bu rakamdan az olmayacağını umuyoruz' dedi. Bu yıl, 'Changing Our Condition' (Durumumuz Değişiyor) mesajının işleneceğini anlatan Ahmed, 'Kendine yardım edip değişmeyene, Allah'ın da yardım edemeyeceği ve değişen şartlara göre Müslümanların da kendini yenilemeleri gerektiği mesajını vermeye çalışacağız' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir