Roma'dan Türk Sinemasına 2 ödül

Roma 14. MedFilm Festivali ödülleri sahiplerini buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ROMA - İtalya'nın başkenti Roma'daki 14. MedFilm Festivali'nde ödüller sahiplerini bulurken, Türkiye'den Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta"sı, Euroimage İtalya ödülüne, uzun metrajlı film dalında Özcan Alper'in "Sonbahar"ı ise özel mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kaplanoğlu'nun da jüri üyeleri arasında yer aldığı uzun metrajlı filmler için yapılan oylamada, 5 bin euro'luk birincilik ödülü, oybirliğiyle Filistinli yönetmen Raşid Meşaravi'nin "İdu Miladi Leyla" (Leyla'nın Doğum Günü) adlı filme verilirken, Alper'in "Sonbahar" adlı filmi de özel mansiyon ödülüne değer bulundu.

Yeni Avrupa kategorisinde Euroimage İtalya ödülü için yarışan filmler arasında ise Kaplanoğlu'nun "Yumurta" adlı filmi, oybirliğiyle birinci seçildi. Filmi 3 bin euro'luk Euroimage İtalya ödülüne layık gören jüri, Uberto Pasolini'nin "Machan" adlı filmine de özel mansiyon ödülü verdi.

Ödüller, bu akşam Roma'da Embassy Sineması'nda düzenlenecek özel bir törenle sahiplerine sunulacak. Ödül töreni sonrasında Fransa'nın Roma  Büyükelçiliği'nde de bir kokteyl verilecek.