Romanya'da hükümet aleyhine büyük gösteri

Romanya'da halk, kemer sıkma politikalarını protesto ediyor. Cumhurbaşkanı Basescu'ya karşı gösteriler düzenleyen halk AB bayraklarını ateşe verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜKREŞ - Romanya'da 2009'da IMF ve Dünya Bankası'ndan alınan 20 milyon euroluk (27,5 milyon dolar) borçtan sonra hükümete yönelik en büyük protesto gösterisi başkent Bükreş'te düzenleniyor.
Avrupa Birliği'ne 2007'de Bulgaristan'la birlikte tam üye olan Romanya'da halk, yüzde 7,1 küçülen ekonomide kemer sıkma politikasını şiddetle protesto ediyor.
Beş bin polis Bükreş'in merkezinde emniyet için hazır bekliyor.
Cumhurbaşkanı Traian Basescu'yu karşı gösteriler düzenleyen halk, son bir haftada tedhişe varabilen eylemlerde bulundu, AB bayraklarını ateşe verdi.
Romanya'da Uluslararası Para Fonu IMF ve Dünya Bankası'ndan alınan büyük borçla maaşların-ücretlerin azaltılması, yüksek vergi ve halledilemeyen ülke çapında yolsuzluklar halka gına getiren hususlar.
Cumhurbaşkanı Basescu, hükümet aleyhinde gösterilerin bir hafta önce başlamasından sonra bugün ilk kez halka hitap ederken, ülkenin ekonomi vaziyetine hiç değinmedi; Arap ülkeleri ve İran'ın durumundan bahsetti ve Romanya'nın ileride yapabileceği reformları anlattı.
Bu konularda ilginizi çekebilir