Ron Paul, üçüncü kez Başkan adayı oldu

Paul 2012'deki başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den aday adaylığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Teksas Milletvekili Ron Paul, 2012 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için yarışacağını açıkladı.

Temsilciler Meclisi'ne ilk kez 35 yıl önce seçilen 75 yaşındaki Paul, ABD Başkanlığına aday olduğuna dair açıklamasını, ABC televizyonunda katıldığı "Good Morning America" adlı programda yaptı.

Aşırı muhafazakar Çay Partisi hareketinin desteklediği isimlerden biri olan Paul, 2012 Başkanlık seçimlerinde, Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Newt Gingrich'ten sonra Cumhuriyetçi Parti'den aday adaylığını resmen açıklayan ikinci isim oldu.

ABD'de başkanlık yarışında üçüncü kez şansını deneyecek olan Paul, ABC'de katıldığı programda, "Zaman, 30 yıldır dile getirdiğim hususlarda insanların hemfikir olduğu bir noktaya geldi. (Başkanlık için yarışmada) Doğru zaman olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Federal borçlar ile hükümet harcamalarını azaltılması ve devletin küçültülmesi yönünde uzun süredir yaptığı çağrılara, tabandan hiç olmadığı kadar büyük bir destek gördüğünü ifade eden Paul, Cumhuriyetçi Parti'nin ABD Başkanlık seçimlerine katılacak adayının belirleneceği ön seçimlerde birinci isim olarak çıkması ihtimalinin, 4 yıl öncesine göre çok daha fazla olduğunu savundu.

Paul, adaylığını açıklamasından sonra da New Hampshire eyaletinde ilk mitingini düzenledi.

Burada coşkulu bir kalabalığa konuşan Paul, ABD'de son yıllarda kişisel özgürlükler lehine büyük çaplı bir değişimin meydana geldiğini belirterek, "Devrim yayılıyor ve ivme inşa ediliyor. Özgürlüğümüzü geri istiyoruz" dedi.

Paul, ABD'nin deniz aşırı ülkelerdeki askeri varlığının azaltılması çağrısında da bulunarak, ABD'nin "dünyanın polisi" olmaması gerektiğini kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir