Rus ekonomisi büyüme sürecine giriyor

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Rusya ekonomisinin büyüdüğünü bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya’da mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) üçüncü çeyrekte yüzde 0,1 ila 0,2 oranında büyüdüğü bildirildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Makroekonomik Tahmin Departmanı Başkanı Kirill Tremasov, Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'da ülkedeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya ekonomisindeki küçülmenin sene sonunda yüzde 0,6 oranında gerçekleşmesini beklediklerine işaret eden Tremasov, “Önümüzdeki sene ekonomimizdeki eğilimlerin devam etmesi halinde daha pozitif büyüme oranları yakalayabiliriz.” dedi.

Tremasov, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH’nin üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 ila 0,2 oranında büyüdüğünü belirterek, “Tahminlerimize göre önümüzdeki çeyrekte de bu eğilim devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Rusya’da yıllık enflasyon oranının şu anda yüzde 6 seviyesinde olduğunu anlatan Tremasov, yıl sonu enflasyon oranının ise yüzde 5,8 seviyesinin biraz altında gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Enflasyon hedefini dört yıl üst üste ıskalayan Rusya Merkez Bankası, 2017 sonu itibariyle enflasyonu yüzde 4'e çekmeyi hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir