Rus Rublesi'nde düşüş hızlandı

Rus rublesi petrolde düşüş ve yaptırım tehditleriyle kayıplarını artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rus rublesi petrol fiyatlarındaki düşüş ve Batılı ülkelerden Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar gelebileceği korkusuyla bugün kayıplarını artırdı.              

Dolar karşısında açılıştan kısa süre sonra yüzde 2'nin üzerinde düşen ruble daha sonra kayıplarının bir bölümünü telafi etti. Ancak ruble son olarak dolar karşısında yüzde 1.3 dolayında kayıpla 47.42 ve euro karşısında da yüzde 1.4 düşüşle 59.05 seviyesinde yer aldı.
              
Brent ham petrolünün varil fiyatı bu sabah 78 dolar seviyesinin altında ve dört yılın en düşüğüne yakın seviyede işlem gördü. Petroldeki kayıplarda arzın yüksek olmasına ilişkin endişeler ve OPEC'in iki hafta sonraki toplantısında üretim
kısıp kısmayacağına dair belirsizlik etkili oldu.
              
Batılı ülkelerin, Ukrayna'ya yönelik girişimleri nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar getirebileceği korkusu da Rus varlıkları üzerinde baskı oluşturan bir diğer unsur oldu.

İngiltere Başbakanı David Cameron bugün yaptığı bir açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki girişimlerinin kabul edilemez olduğunu ve ek yaptırımlara yol açabileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir