Rus savaş uçakları 'muhalifleri' vurdu

Dün Suriye'de ilk kez hava saldırısı düzenleyen Rus savaş uçakları bugün Suriye'nin kuzeybatısında muhalif "Fetih Ordusu" mevzilerini bombaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lübnan merkezli el-Mayadeen televizyonu, Rus savaş uçaklarının ülkenin kuzeybatısında isyancıların oluşturduğu "Fetih Ordusu"nun elinde bulunan Cisr eş Şuğur kenti kırsalındakiler de dahil olmak üzere bir dizi mevziyi bombaladığını bildirdi.

Türkiye sınırına 15 kilometre

Cisr eş Şuğur kenti Türkiye sınırına yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunuyor.
              
El Kaide'nin Suriye ayağı Nusra Cephesi ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad karşıtı muhalif grupların kurduğu Fetih ordusu, Mayıs ayında İdlib ve Cisr eş Şuğur kentini ele geçirmiş ve Esad için hayati öneme sahip kıyı bölgelere yaklaşmıştı.
              
Suriye yönetimi yanlısı Al-Mayadeen'de yer alan altyazıda Rus uçaklarının en az 30 hava saldırısı yaptığı belirtilirken, haberde uçakların "militanları hedef aldığı" belirtti.

Rusya: Hedefimiz İslami aşırı uçlar

Öte yandan Kremlin bugün yaptığı açıklamada Suriye'de gerçekleşen Rus hava saldırılarının bazı iyi bilinen terörist grupları hedef aldığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in operasyonlardan memnun olup olmadığına dair bir şey söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.
              
Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, Suriye'de İslami aşırı uçlara yönelik yapıldığı söylenen operasyonların ardından konuştu.
              
Peskov, "Hedef listesinde bulunan bu örgütler iyi biliniyor ve hedefler Suriye silahlı kuvvetleriyle işbirliği doğrultusunda belirleniyor" dedi.
              
Putin'in hava operasyonlarından memnun olmadığı sorulduğunda ise Peskov "Bunun hakkında konuşmak için henüz çok erken" dedi.
              
Rusya dün başlattığı hava saldırılarıyla uzun bir süre sonra ilk defa Ortadoğu'ya müdahale ederken, dört yıldır devam eden iç savaşı da yeni bir inişli çıkışlı döneme soktu.

Bu konularda ilginizi çekebilir