Rus uçakları anaokuluna saldırdı: 3 çocuk öldü

Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Zibdiye mahallesinde bir anaokuluna saldırması sonucu 3 çocuk hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Zibdiye mahallesinde bir anaokuluna saldırması sonucu 3 çocuğun hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus uçaklarının Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde olan Zibdiye mahallesinde bir anaokuluna saldırdı. Bombardımanın ardından 3 çocuk hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.Hava saldırısının yapıldığı bölgede büyük maddi hasar meydana geldi.

Savaş uçaklarının saldırılarında yaralananların sivil araçlarla bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.

'Ruslar sivilleri öldürerek intikam alıyor'

Halep'te yerel aktivistlerden Ahmed Ebu Ammar, ''Rus savaş uçakları Halep'te son günlerde sivil yerleşim birimlerinin yanında okulları hedef almaya başladı. Rus uçakları geçen gün Anjara'da bir okula, dün Halep'te bir camiye, bugün ise bir anaokuluna saldırdı. Ruslar, savaş meydanındaki yenilgiden dolayı sivil halkı ve çocukları öldürerek intikam alıyor'' dedi.

Rusların hava saldırılarına rağmen rejimin Halep'te ilerleyemediğini kaydeden Ammar, ''Ruslar rejime verdiği hava desteğine rağmen Esed güçleri Halep vilayetinde muhaliflere karşı ciddi bir ilerleme kaydedemedi. Bu da Rusları daha fazla sınırlı ve saldırgan yapıyor'' diye konuştu.