Ruslar, kış tatilinde de Türkiye'yi sevdi

Rus turistler, otelleri kışın da doldurmaya başladı. 2010'da gelenlerin sayısı 3.1 milyona dayandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) araştırmasına göre, Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor. Ruslar artık Türkiye'yi sadece yaz turizmi için değil, tüm yıl tatillerini geçirebilecekleri bir destinasyon olarak görmeye başladılar.

ATOR'un rakamlarına göre Türkiye'yi 9 ayda ziyaret eden Ruslar'ın sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.1 artarak 2,996,500'e ulaştı. Buna göre yıl sonu rakamı 3,100,000 kişiyi aşacak.

Raporla ilgili görüşlerini Travel Daily News internet sitesinde paylaşan Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye oldukça yüksek kalitede hizmet sunuyor. Pek çok gezi ve kayak seçeneği var. Oteller, turistlerin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek imkanlara sahip. Türkiye'de kış tatili, SPA, tiyatro, sinema salonları, gösteriler, golf ve çeşit çeşit restoran anlamına geliyor. Diğer ülkelerde ise sadece bina ve ücretli hizmetler demek. Otellerin gelişmiş altyapıları sayesinde Türkiye'yi dört mevsim ziyaret etmek mümkün."

Türkiye'de kış tatili talebinin her geçen gün daha popüler hale geldiğini ifade eden Podgornaya, "Türkiye'de fiyatlar bu yıl oldukça uygundu. Farklı kategorilerde otel sayılarının arttığı göz önünde bulundurulursa otelcilerin fiyatları düşürüp, hizmet kalitesini artırmak zorunda kalacaklarını düşünüyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir