Rusya Kırım'a bakan atadı

Rusya Kalkınma Bakan Yardımcısı Oleg Savelyev’in Kırım'dan sorumlu bakan olarak atandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKMESCİT - Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya ile bağımsızlık anlaşması imzalayan Kırım'da hükümet toplantısı düzenledi.

Kırımlıların Rusya'ya bağlandıklarına pişman olmamaları için gereken her şeyin yapılacağını vurgulayan Medvedev, 16 maddelik yapılacaklar listesi açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı karar doğrultusunda, Kalkınma Bakan Yardımcısı Oleg Savelyev’in Kırım'dan sorumlu bakan olarak atandığını bildiren Medvedev, Savelyev'i tanıttı.

 'Su ve elektriği dışarıdan almak zorunda kalmayacağız' vaadi

Yarımadada, öncelikli sorunun elektrik, su ve yollar olduğunu vurgulayan Medvedev, su ve elektriği dışarıdan almak zorunda kalmayacaklarını ifade etti. Medvedev, Kırım'da deniz suyu tuzsuzlaştırma fabrikası inşa edeceklerini bildirdi. Medvedev, Akmescit-Yalta ve Sivastopol’e giren yolların kısa zamanda yenileneceğini söyledi.

Kerç limanını Karadeniz'in en önemli limanı haline getireceklerini kaydeden Medvedev, demiryolu, havayolu, karayolu ve deniz yollarının kurulmasının önemli olduğunu aktardı.

Medvedev, “Ağırlıklı olarak deniz yolu kullanılacak. Bu anlamda Kerç limanı, Karadeniz’in en önemli limanı olacak” dedi. 

Yarımada turizm merkezi haline gelecek

Kırım yarımadasının büyük bir turizm potansiyelinin bulunduğuna dikkati çeken Medvedev, yapılacak yatırımların ardından yarımadanın Rus turistler için turizm merkezi haline dönüştürüleceğeni anlattı.

Geçen yıl Kırım’a bin 800 uçak seferi yapıldığını bu rakamın bu yıl 3 bine çıkarılacağını ileri süren Medvedev, şöyle devam etti:

"Önemli olan uçakların ucuz olması ve ekonomik sınıf biletinin 7 bin rubleden (yaklaşık 195 dolar) pahalı olmaması. Bu konuda da çalışmalar yapacağız. Bilet fiyatlarını indirmemiz lazım. Kırım'a uçak biletleri, Türkiye ve Bulgaristan'dan daha ucuz olmalı. Bu yıl Kırım’a Rusya’dan büyük turist akımı sağlanacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir