Rusya Maliye Bakanlığından rezerv fonu tahmini

Rusya Maliye Bakanı Siluanov, "Rusya'nın rezerv fonu yıl sonu itibarıyla 1,1 trilyon ruble, Ulusal Refah Fonu ise 4,7 trilyon ruble seviyesinde olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkenin rezerv fonunun yıl sonu itibarıyla 1,1 trilyon ruble, Ulusal Refah Fonunun ise 4,7 trilyon ruble seviyesinde olacağını söyledi.

Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Siluanov, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle son yıllarda giderek azalan ülkenin rezerv fonlarına dair bilgiler verdi.

Rusya’nın rezerv fonunun 2016 sonu itibarıyla 1,1 trilyon ruble seviyesinde olmasını beklediklerini belirten Siluanov, Ulusal Refah Fonunda ise bu yıl sonuna kadar 4,7 trilyon rublelik rezerv kalmasını öngördüklerini söyledi.

Siluanov, toplam rezerv miktarından 1,6 trilyon rublelik kısmın belirli yatırım amaçları için kullanılmak zorunda olduğuna işaret ederek, bu nedenle toplam rezerv miktarından 3,1 trilyon rublenin kullanabilir olduğunu anlattı.

Rusya Maliye Bakanlığı, iki aylık aradan sonra geçtiğimiz ağustos ayında bütçe açığını kapatmak amacıyla rezerv fonlardan 390 milyar ruble kullanmıştı.

Bakanlık tahminlerine göre, önümüzdeki yıl oluşacak bütçe açığının kapatılması için ise yaklaşık 1,1 trilyon rublenin rezerv fonlarından kullanılması öngörülürken, Rusya’da bu yılın ilk çeyrek bütçe açığı 1,2 trilyon ruble düzeyinde gerçekleşmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir