Rusya Merkez Bankası'ndan flaş açıklama

Ekonomik krizin pençesindeki Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yudayeva: "Rusya'da sermaye kontrolleri uygulanmasına ihtiyaç duyulmuyor."dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Ksenia Yudayeva, Rusya'daki sermaye çıkışının 2008 sonunda görülen ile aynı hızda yaşanmadığını ve sermaye kontrolleri uygulanmasına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Yudayeva Reuters ile söyleşisinde, "Sermaye kontrolü önlemleri için bir gereklilik görmüyoruz" dedi. Asya Finans Forumu için Hong Kong'da bulunan Yudayeva, 2008'de görülen çıkışların yılın ikinci yarısına yoğunlaştığını, o dönemdeki sermaye çıkış hızının ise 2014'ün son altı ayında görülenden daha fazla olduğunu belirtti. 

Yudayeva Rusya'nın kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin altına çekilmesi tehlikesine ilişkin soruya ise, Moskova'nın borç taahhütlerine bağlı kalacağı yanıtını verdi.

"En büyük endişe nedeni...

Rusya'nın döviz borçlarının GSYH'nin sadece yüzde 5 kadarını oluşturduğunu belirten Yudayeva, toplam borcun GSYH'ye oranının ise yüzde 15 civarında yer aldığını ekledi. Rus bankalarının geri dönmeyen kredilerinin artmakta olduğuna da dikkat çeken Yudayeva, bankaların uygun şekilde sermayelendirilmesini sağlamanın şu anda "büyük bir endişe nedeni" olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir